måndag 31 oktober 2011

Inglasning inomhus


Vi har länge funderat på att sätta upp lite glasdörrar vid dörren så man skulle få stänga ut alla kläder, jackor, skor och väskor som nästan faller över en när man stiger in.
Och då är det ju perfekt att ha en man som kan fixa sånt via jobbet!

Idag kom glasen hem och på nolltid hade Daniel satt upp dörrarna.
Så nu är det bara att fylla på med jackor och skor, stänga dörrarna och se glad ut :)
Tack finaste sambo!





Men givetvis skulle ju resultatet inte blivit så bra om Daniel inte haft en arbetsledare.
Så därför tackar jag Elvira också som satt och höll uppsikt över Daniel så att allt gick rätt till ;)

fredag 21 oktober 2011

Stundars julmarknad


Fast jag inte gillar att prata om julen allt för tidigt så måste jag göra ett undantag idag:)
Sådär lagom tills vi anmält oss till julmarknaden vid stundars kom tidningen Kotiliesis
julbilaga Joulumaalla ut. Där kan man hitta ett reportage från just Stundars julmarknad.


Maalla 4/2011

Innuti tidningen finns det dessutom en bild på tre glada flickor.
Så nu MariaMaräng får du också se tidningen, antar att den kan vara svår att hitta i Uppsala;)


Borde nog börja få igång någon sorts produktion till marknaden nu, men inspirationen har inte kommit ännu. Det är väl bara att vänta..så småningom kommer den nog!

torsdag 20 oktober 2011

En snabb tur till Gotland



Kom hem inatt efter att ha varit på resa i några dar. Först till Umeå och hämta upp släkt och sen ner till Gotland. Anledningen med resan var en begravning så det var kanske inte den roligaste orsaken till att få uppleva Gotland, men resan blev riktigt fin ändå.

Gotland var verkligen underbart! Har ju nog förstått det, men blev ändå överraskad över hur mycket jag gillade det. Både naturen och husen var härliga. En massa gamla stenhus och stenmurar överallt. Dessutom hade de flesta husen härliga gamla trädörrar i en massa varianter jag aldrig sett förut, sånt tycker jag är intressant! Tyvärr lämnade kameran på hotellrummet när vi såg allt det intressanta så många bilder blev det inte. Men några fick jag jag tagit med telefon från Visby innerstad. Ett ljuvligt ställe med en massa krokiga gator.




Det här huset gillade jag! Där ser man, störts är inte alltid bäst..
Nej udda är det som verkligen får mig att gå igång :)



lördag 8 oktober 2011

Fortsätter drömma


Har tillbringat eftermiddagen och kvällen med den sötaste lilla killen jag känner. Belåten, söt och med ett ständigt leende på läpparna..babybehovet börjar växa kraftigt ;)

Men för tillfället finns det ett annat behov, nämligen ett pysselrum! Jag längtar till den dag då vi bor så pass stort att jag får mitt efterlängtade pysselrum. Det börjar kännas lite för trångt för mitt pysslande hemma hos oss. Men ett litet hörn av vardagsrummet har fått bli en liten pysselhörna. Försöker bara hitta lite passande hyllor, inte det lättaste.

En annan efterlängtad sak jag har köpt är en pyssellåda. Ni vet en sån stor låda som är uppdelad i massa små fack. Sådana som användes för att förvara tryckeribokstäver och liknande i. Har letat i evigheter efter en sån, men med ett tips från snällaste Erica så hittade jag lådan på ett loppis i korsnäs. Så TACK Erica! :)




En liten glimt av lådan och av min nya fina hylla som Daniel fixat ihop till mina kort. Så tack till dig också Daniel! ;)

fredag 7 oktober 2011

Sent i november


Den boken av Tove Jansson har jag just läst färdig. Älskar hennes muminböcker!De är precis i min smak.

Måste säga att det här var en av de bästa. Har läst alla böcker utom just denna, men när jag råkade vara ledig och det är höst så tyckte jag det var ett utmärkt tillfälle att sjukna in i en höstig mumindal för en stund.

Boken var kanske lite annorlunda mot de andra böckerna, men helt underbar!
Smått melankolisk kan man väl säga, men det är just det jag gillar.
Dessutom fanns det med karaktärer som jag inte bekantat mig med förut som t.ex. Onkelskruttet. En smått glömsk man i sina bästa år :)

Här kommer ett litet utdrag från när Onkelskruttet letade efter mumintrollens förfader som vanligtvis bor i kakelugnen, men som Onkelskruttet tror har flyttat in i en garderob.


När alla hade somnat gick Onkelskruttet uppför trappan med ett ljus. han stannade utanför det stora kläskåpet och viskade: Är du där? Jag vet att du är där.
Mycket sakta öppnade han skåpet, dörren med sin spegel svängde upp.
Ljuslågan var mycket liten i den mörka farstun men Onkelskruttet kunde klart och tydligt se förfadern mitt framför sig. Han hade käpp och hatt och verkade närmast osannolik. Hans nattrock var för lång och han hade damasker. Inga glasögon. Onkelskruttet tog ett steg framåt och förfadern gjorde likadant.
Jasså, du bor inte i kakelugnen längre, sa Onkelskruttet. Hur gammal är du? Går du aldrig med glasögon? Han var mycket upphetsad och dunkade med käppen i golvet för att ge eftertryck åt sina ord. Förfadern gjorde likadant men svarade inte.
Han är döv, sa Onkelskruttet för sig själv. En stendöv gammal skrott. Men det är i alla fall trevligt att träffa någon som begriper hur det känns att vara gammal. Han stod kvar och tittade på förfadern mycket länge. Till slut lyfte han på hatten och bugade sig. Förfadern gjorde detsamma. De skildes under ömsesidig uppskattning.


Alla ni Muminälskare tycker jag ska ta och läsa den här boken, det är så värt det! :)

torsdag 6 oktober 2011

Har skördat bort lite av solfskogarnas fina guld


Har tagit "sommarledigt" nu då jag inte hann ha ledigt mer än en vecka i sommar. Känns verkligen efterlängtat och behovet har varit stort. Konstaterade idag att det inte alls är dumt att ha ledigt på hösten istället för på sommaren. För på sommaren finns det så mycket att göra och man vill absolut inte ta det lugnt. Men på hösten är tempot saktare och man kan med helgott samvete ligga inne en regnig dag och läsa en bok.

Dagens program har varit en skogsutflykt med pappa. Han hade hittat ett toppen trattkantarellställe, växte nästan mattor med trattkantareller där. Efter nån timme så hade jag mer än tillräckligt med svamp för en vinter. Så kvällens program har varit att rensa, skiva, förvälla och frysa in. Tack och lov att man har en hjälpsam karl! :)

Nåja, frysen är full av godsaker och jag börjar mer och mer känna mig som en människa igen.

Lägg till ett glas rött och en muminbok så har jag haft en riktigt bra dag!