tisdag 26 juni 2012

Sommarpyssel

Hittade tre små tavlor på loppis och hittade samtidigt tre fina fågelkort. Så efter lite enkelt klippa och klistra fick fåglarna flytta in i tavelramarna. Kommer att passa perfekt i sommarstugan! 




Medan jag pysslar på med mina småprojekt hemma så tar sambon tag i lite större pysselprojekt och bygger en ny bänk åt sina svärföräldrar. 
Pappa har sparat delarna till en gammal bänk de hade haft hemma och med delarna som modell så snickrade herr D ihop en likadan bänk. Gissa hur många pluspoäng han drog hem från svärföräldrarna..



söndag 24 juni 2012

Av-60-taliserar sommarstugan


  

Midsommarhelgen börjar vara över för detta år men vilken fin helg det har varit! Jag hoppas att ni alla har fått ha en riktigt fin midsommar!
Perfekt väder  har vi haft och vi har fått fira i lugn och ro med fina människor och god mat. Dessutom har vi fått mysa med två av våra favorit flickor. Bättre kan det väl inte bli! 

Lite jobb har vi också hunnit med. Vi av-60-taliserar familjens sommarstuga som en klok man sa. Vi tar alltså bort alla skivor i taken, drar bort plastmattor, lägger nya, men likadana, foderlister som varit där förut, byter alla smala konstiga lister till breda fina lister + en hel del annat. Vi har fått hitta fina plankgolv och pärlspont i taken och efterhand som vi fixar kommer en helt ny atmosfär fram i huset. Jag tror att huset blir lite gladare och lugnare när det slipper allt plastmaterial och mörka färger :)





Nu väntar väggarna i sovrummet på tapeter så det är nästa sak som står på min lista att fixa. Tänk hur snabbt det går när man är flera som jobbar och hur otroligt mycket roligare det är!

Men nog längtar jag ändå tills allt är klart och man får sätta sig ner och bara njuta..och fundera på nästa projekt! :)

tisdag 12 juni 2012

Sommarens gårdsloppis


I söndags ordnade byarådet gårdsloppis här i Solf .
Det blev en riktigt lyckad dag fastän det regnade lite smått i början. Jag och sambon körde runt till alla ställen och sökte efter små fynd. 
Det bästa fyndet som vi hittade var kaminen. Liten, nätt och förmånlig och kommer förhoppningsvis att passa i växthuset vi tänkt bygga någon gång i framtiden :)

Jag hoppas det ordnas nästa år igen för det här var verkligen en bra dag! Det var så intressant att förutom att få gå på loppis också få åka runt och se lite mer av byn än vad vi gjort förut. 
Nästa år hoppas jag det ordnas i vår del av byn. Det finns en hel del vi gärna skulle vilja slippa..
Och då är det ju hemskt praktiskt att bara få  bära ut sakerna på gräsmattan istället för att frakta sakerna av och an. Vi får väl bara hoppas :)





torsdag 7 juni 2012

De röda gubbarna


Så är denna dag snart förbi den också. Hur kan det komma sig att lediga dagar alltid är fulla med program som drar ut hela dagen? Hmm, det måste ha att göra med planeraren själv..

Hur som helst gick dagen bra, inga hål i tänderna och pärlan flöög genom besiktningen.
(Njaa, flög och flög..några småfel men den snälle besiktningsmannen tyckte inte jag behövde komma och visa upp bilen igen bara jag lovade att fixa felena. Och det lovade Bullen att göra. Så nu är det bara att hålla vad man lovat.)

För att fira så blev det som efterätt glass med jordgubbar.
Jordgubbarna är odlade på min gamla skola. Närproducerade jordgubbar i början av juni är riktigt riktigt nice!


onsdag 6 juni 2012

Spänning i vardagen


Idag har det varit lite mer spännande än vanligt.
Hur det gick med den spännande saken får jag inte veta ännu..
..men det är bara att vänta!

I helgen blir det att fira fina svärmor och även lite renovering hade vi tänkt hinna med.
Sommarstugan som har varit i stort behov av ytrenovering håller på att bli lite uppfixad.
Det lilla röda torpet är renoverat på 60- eller 70-talet och har varit fyllt med fula plastmattor och hemska skivor i taket.
Under plastmattorna hittade vi trägolv i alla rum, i sovrummet hittade vi det bästa golvet med breda fina plankor. Tyvärr har jag glömt att fota nästan allt. Förutom taket, där jag faktiskt lyckades ta ett foto. Men skivorna var redan borta ur taket då.
Överallt fanns pärlspont under skivorna i taken, förutom i köket som är det största rummet, där hittade vi..ja nästan ingenting.. Iaf inget som vi kunde använda. Men det gick ändå rätt smidigt att spika upp ny pärlspont.
Det är ju bara det där med att måla taket då..det blir ett jobb för "lillon" alltså Ulle.

Man ska inte gå och häva ur sig hur kul man tycker det är att måla. Icke smart, icke.
Måla neråt går bra men det där med att måla uppåt är ingen höjdare. Men det ska ju göras så varför inte ta till den kortaste ;)





Imorgon blir det lite mer spänning då det vankas tandläkarbesök och bilbesiktning.
Det är väl bara att hålla tummarna :)




söndag 3 juni 2012

Lycka i en möbel


Nu först har jag hunnit få in bilder på skåpet vi fick hem. Passade perfekt där vi hade tänkt oss att ha det.
Så nu har en hel del av pysselgrejerna fått flytta in i skåpet. Ändå finns det en hel del som jag inte har rum för.
Borde fixa lite hyllor att ha på väggen så skulle den saken lösa sig.
Men trädgården lockar för mycket för att fundera på inredningen där inne..

Skåpet är troligtvis från 1860-talet och har iaf varit min mormors föräldrars. 
Mamma trodde att det kan ha varit min mormorsmormors från början. Och vad passar bättre än det eftersom det är just den Ulrika jag har fått mitt namn från :)

Vems det än har varit så älskar jag skåpet, varenda lilla millimeter av det!