tisdag 18 september 2012

Sof sött


Här står det lite stilla för tillfället..
Hinner inte med så mycket annat än skola och allt det där andra som hör till en Ulles vardag.
Tredje veckan av skolan är påbörjad och det känns så bra. Mycket är det och det tar på att sätta sig in i studierna igen. Hade hunnit glömma att det nog är något helt annat att studera på högskola...
..men det ska säkert gå bra bara jag får lite tid.
Känslan av att ha hittat rätt gör att jag kan ta en hel del förändringar. För rätt känns det och allt är så otroligt intressant! Hade jag förstått vad det egentligen går ut på det här med socionomutbildningen så hade jag nog valt det för länge sen. Men så är det ju otroligt bra att ha fått arbeta och prova på en del, kan säkert vara bra att ha det med sig nu.

Det är ju faktiskt en sak som saknas katastrofalt mycket för att mitt skolhuvud skall fungera normalt. Det är den dagliga kokosbollen. Kan ni tänka er, en skolcafeteria utan kokosbollar! Allt va betär förr i vääde!



Nu väntar sängen för mig! Ser ut som att två katter har samma plan..




Godnatt kära vänner!

måndag 3 september 2012

Nämen ere grannen som kommer rolland!?


Något av det bästa jag vet är att få brev i postlådan, alltså handskrivna brev från någon trevlig avsändare. Idag var en sån dag. Ett fint kort i tantstil och en trevlig present gjorde susen! Min dag blev ännu ett stort snäpp bättre, tack fina Jenny! Och grattis på födelsedagen  



Måste citera ett litet stycke från kortet:

"OBS! Kortets framsida bör
 under inga omständigheter
 granskas för mycket
 eftersom mottagaren
 visat sig vara känslig för
 åldersrelaterade faktorer och
 kan riskeras bli ytterligare tantifierad."


Det är fint med vänner som vågar säga som det är!


Första skoldagen är dessutom avklarad och det känns bra. Riktigt bra!
Var lite rädd för vad jag gett mig in på denna gång men taggad och motiverad är jag så detta blir säkert bra.
Det enda som skrämmer mig är längden på utbildningen...när jag förhoppningsvis är färdig med utbildningen kommer jag troligtvis att likna damerna på bilden ännu mer.
Men så länge som jag får ha den andra tanten bredvid mig så gör det ingenting ;)



söndag 2 september 2012

Stundars höstmarknad 2010


Så är årets höstmarknad på Stundars förbi för detta året. Blev en riktigt lyckad dag!
Fast Maria Maräng saknades oerhört mycket..



 Bättre bordsgrannar kan man knappast få än dessa två! Hallonsaft, torra skämt och vardagsfilosofi på en söndag är lite av vad dessa tjejer bjuder på ;) Passar perfekt för Ninna och Nela med andra ord! Nere till höger kan man se när Maria pimpar upp Bombade Bettan. 



 Mödrarnas hantverk.

Andra bloggare tog sig också till Stundars. Här säljer Carina och Camilla sina finfina hantverk allt från härliga betongvinflasksljushållare till fina kransar.


Camilla hade gjort häftiga väskhållare av störar med krokar upp i så att man kan fästa dem i taket. När vi får större sovrum ska jag ha en sån för mina sjalar, väskor eller annat. Är någon intresserad av en sån så kan man ringa numret nedanför. 


  Christina var på marknaden hon också. Där finns alltid en hel del att kika på. Har ni inte varit till hennes mysiga gårdsbutik ännu så tycker jag definitvt att ni skall åka dit och kika. Finns bl.a. mycket pärlor och annat för den som gillar att pyssla själv.

Nu ska jag läsa en stund och sen bums i säng, för imorgon börjar den nya skolan!
Ska bli spännande att se vad jag riktigt gett mig in på ;)