söndag 28 oktober 2012

Kökspiff


Jag fick frågan om hur vi gjorde om köket på sommarstugan så här kommer ett inlägg om det. Hittade förstås inga foton från hur det såg ut förrut, bara några när det var som värst renoveringskaos överallt, men ni får överleva med de fotona. Plus lite mobilfoton med dålig kvalitet..

Köket som var där var helt fungerande men inte särskilt snyggt enligt oss yngre ;) Så vi behöll köksdörrarna men slipade dem, fixade dit lite lister och målade det. Några av dörrarna tog vi bort och ersatte med tygdraperier.





Daniel spikade fast taklister ovanför skåpen för att det skulle se lite "mjukare" ut. Var precis det som behövdes för att det skulle ta bort det värsta av kantigheten eller vad man kan kalla det..




Sen lade vi dit golvlister ner mot golvet och istället för det fula plastkaklet som var ovanför diskhon så kom pärlspont. 



Resultatet blev vi alla nöjda med. Ganska snabbt, enkelt och billigt jämfört med att byta ut all köksinredning och det duger fint till sommarstugan. Lite småfix är fortfarande kvar på köket och jag skulle gärna byta ut knopparna till dörrarna, men det är enkelt fixat när jag väl hittar de rätta.

 Hoppas du fick se vad du ville Daniela! :)



4 kommentarer:

  1. Wow!!! Säger ja bara!! :D Du sku ju bra kunna bjud oss till er villa sen i sommar så vi får se det live ;) Men alltså va sjukt fint e blev!! Sku ju hur lätt som helst pass i ett äldre hus också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen tack, va roligt att hör! :) Ja he sku vi kuna gör, ni har ju int så långt trots allt! :)

      Radera
  2. Snyggt! Får se vad vi ska dona. Nått blir det nog att göra med de skpdörrar vi har nu. Men om det bara blir lite vit förg + ny beslag eller om de blir någon typ av lister till återstår att se :)

    (Ha nog sett att du bloggat om detta tidigare men inte kommit mig för att skriva nått... lat som man är. Eller så kallas de för trött tvåbarnsmamma som leker renoveringsänka ;) )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lider av samma sak..blogglathet alltså..inte tvåbarnsmamma syndromet ;)

      Det blir kul att se vad ni bestämmer er för att göra. Visa gärna bilder när ni har fixat till skåpen :)

      Radera