onsdag 28 mars 2012

Poppelipopp


Vilken härlig känsla när det poppar upp växter lite här och var i trädgårdslandet!
Nu börjar det snart på riktigt. Julrosen blommar, tulpanerna börjar sakta krypa fram ur marken igen och hos föräldrarna blommar snödroppar, krokusar och blåsipporna har knoppar.
Det här är nog en av mina favoritårstider. Det är väl egentligen alla, förutom vintern.

Slutade tidigt idag så jag satt med mamma och odlade fräknar.
Sen planterade jag lite narcisser och krokusar vid trappan för att få lite mera vårkänsla.
Nu ni, nu njuter Ulle ordentligt!



tisdag 27 mars 2012


Idag har Ulle ledig dag och nästan det enda jag gjort är suttit med näsan i en bok.
Inte vilken bok som helst utom min nya muminbok. Som jag kan älska mumin, helt otroligt!
Tove Jansson hade koll på läget hon :)

Dessutom hittade jag en annan muminbok som jag fick av mina fina klasskamrater julen -95.
Har sökt efter den länge men hade den tydligen hos mamma och pappa.
En bok kan göra mycket för en liten tjej, speciellt när den är fylld av fina minnen.
Min klass och klassen över var hemma till oss och hälsade på när jag blivit opererad. Då hade de med sig boken Farlig midsommar. Lärarna hade visst också koll på läget ;)


Köpte också boken här nedanför och den rekommenderas verkligen!
En riktig vardagsbok med lite historier ur familjens vardag och tips för självförsörjande blandat med fina bilder och recept. En bok i min smak!




måndag 26 mars 2012

Papperspyssel


Har inte pysslat nästan alls på sistone. Är mitt uppe i en läsa-böcker-period så pysslandet får vänta ett tag. Har sparat lite plåtburkar som jag tänkt fixa om och ha i min pysselhörna. Jag har så många små saker som hör till pysslandet men inget ställe att ha dem på, så nu ska här fixas burkar av alla de slag. Gärna färggranna såklart. Så det blir lite roligare att ha de framme.

Det enklaste sättet är att spara plåtburkar av olika slag och bara limma på ett fint papper.
Som här nedan.. lite gamla godisburkar, ett mönstrat papper och lite lim så får man fin fina burkar.



Nu gäller det bara att börja spara burkar och hitta en fin hylla att hänga upp över pysselbordet så blir det här finemang!

söndag 18 mars 2012

Vårglädje


Har njutit av våren utomhus idag. Först med en promenad med sambon och sen satt jag i solen och läste med frassen Elmer. Svanar i luften, en massa tofsvipor på åkrarna och ljudet av fiskmåsar fick vårglädjen att börja på riktigt. Den riktigt äkta vårglädjen infann sig dock först när jag skrapade bort lite snö i rabatten och fick se att julrosen har överlevt vintern och inte bara det, den har en massa knoppar!

Då känns det sådär lite extra bra i kroppen!

fredag 16 mars 2012



Fick en blogaward av Linda för ganska länge sen men först idag så tar jag itu med det.
Tack Linda! Grejen är att man ska skriva 7 fakta om sig själv. För att det tagit så länge så ska jag berätta mer än att jag har 10 tår, 10 fingrar och en näsa.



1. Har två katter. Pratar ofta med, om eller som de två (som en fin vän så snällt uttryckte det).

2. Funderar på att börja studera igen. Jepp, än en gång.

3. Är ruskigt bra på att sova. Gärna länge. Har ett hemskt morgonhumör om någon väcker mig.

4. Har hjärtfel. Fast flera påstår att det är lite högre upp som felet sitter.

5. Letar efter telefon minst 5 ggr om dan, eller rättare sagt om kvällen. För i jobbet bär jag den med mig överallt men när jag kommer hem så sätter jag den var som helst när jag inte behöver hålla koll på den längre.

6. Har ofta svårt att uttrycka mig. Har helt koll på läget in i huvudet men när orden formas i munnen blir det ofta fel. Ibland riktigt fel. Har ett lager med saker jag ångrar att jag sagt, ibland för att det blivit så fel och ibland för att följden av ordvalen har färgat mitt ansikte riktigt rött.

(Ett exempel är när en pappa med sin son hittade en 5-€ prislapp på mig och killen frågade "kostar du 5 euro?" Då skulle man ju gärna ha kunnat svara något roligt och barnvänligt. Det var väl också det jag tänkte men mitt svar lät inte särskilt barnvänligt när jag väl hörde vad jag sa.
Roligt tyckte iaf pappan att det var. )

7. Hade säkert på känn redan som tonåring att jag skulle hitta min drömprins. För i mina hemliga lådor hemma hos mamma och pappa så låg det en skoluppsats som jag skrivit i de ljuva hormonstinna högstadieåren. Uppsatsen handlade givetvis om en tjej som hittade sina drömmars kille. (Pga sekretesskäl och det uppenbart pinsamma i det hela så kan jag tyvärr inte gå in på vad som hände i uppsatsen.) Summa summarum så hittade iaf tjejen en kille som var några år äldre, 1,80 lång, brunt hår och ganska atletiskt byggd eller hur jag nu så fint uttryckte det. Vad killen hette, ja det är väl givet redan..Daniel Ström. Ja ni som vet vad sambon heter så kan ju dra sina slutsatser själva ;)



Man ska ge vidare awarden till 15 andra bloggare, men jag tycker att den som läser detta så kan ta åt sig! Ni är suveräna allihopa!

måndag 5 mars 2012

Svärji


Hemma igen efter en tripp till Sverige för att hälsa på finaste Marängen.
Har aldrig varit till Uppsala förut, men Ia hade rätt..jag älskar staden!

Massor med gamla hus bevarade och lite betongklossar. Och domkyrkan, riktigt mäktig!
Det bästa med staden måste ändå vara alla mysiga cafér som var inredda som hemma hos en mommo.
Vem skulle inte älska det ;)

Blir nog tvungen att åka dit igen när det är sommar så jag får se Linnéträdgården i full blom. Såhär års så var bara orangeriet öppet men det var också riktigt intressant att få se.


Uppsala i all sin prakt men jag tror nog ändå jag skulle välja Sigtuna att bo i. Där är jag säker på att jag skulle trivas! Speciellt med en daglig kopp kaffe på café Tant Brun.


Men nu blir det nog sängen!

Ha en fin vecka