måndag 13 augusti 2012

Snälla sommar, stanna kvar lite till!


Kikar in efter en liten bloggpaus. Har inte haft tid alls för att skriva i sommar, när jag inte har varit i jobbet så har det varit villan i Larsmo som gällt. Varje ledig stund vi haft har vi tillbringat där i år och vet ni sakta men säkert börjar renoveringen bli färdig. Eller av-60-taliseringen som bror så fint uttrycker sig. 

Hade tänkt hinna blogga medan vi höll på men så blev det tydligen inte. Men här kommer en snabb summering av vad vi har gjort hittills.

* Tagit bort alla plastmattor och hittat trägolv under. Spaklat det som behövdes och målat om.
* Bytt ut skivorna i taket och satt upp pärlspont istället.
* Tapetserat om allt.
* Renoverat köksskåpen. Skåpen var i bra skick men riktigt fula. Så de har slipats satts fast lite lister och målats. Vissa av de nedre dörrarna har vi helt tagit bort och ersatt med tygdraperier. Tagit bort plasten som varit ovanför diskhon och satt pärlspont där också.
* Bytt ut alla smala foder-,golv- och taklister till breda fina lister. Foderlisterna har vi fått hyvlat till exakt likadana som det har funnits i stugan förut.

Nu börjar det snart blir färdigt då kommer lite foton på resultatet..

För tillfället letar vi efter två gamla fåtöljer som skulle passa in i ett vitt och gråblått sovrum så vet någon var man kan hitta sådana så hör av er!

Jag letar också efter trasmattor till köket..svårare än man kunde tro.
Kanske hittar vi något användbart på juthbackamarknaden!


Att hitta tapeter var inte heller det lättaste. Eller egentligen hittade jag massor men är man inte beredd att betala närmare tusenlappen för en liten mängd tapeter så får man börja sänka kraven lite grann. När har tapeter hunnit bli såå dyra? Nåja tillslut hittade vi två som det blev köpta. När de väl kom upp så var de ju bra iaf.




Nu ska jag fixa mig färdig för kvällsskiftet och vet ni efter det då blir det...SEMESTER!
Bättre sent än aldrig ;)

2 kommentarer:

  1. Vilka fina tapeter! Varifrån och vilket märke? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det var riktigt fina när de väl kom upp på väggen :) De är köpta från RTV i vasa, minns inte märket säkert men tror det hette klassikko.. Förmånliga var de dessutom ;)

      Radera